vestregionen

15 kommuner vest for Oslo
-
A A
+
Eng
Submeny

Orkesterskole for unge musikere

Orkesteret består av 50 unge musikere som er rekruttert fra videregående skoler, de kommunale musikk- og kulturskolene, skoleorkestre og skolekorps i Vestregionen.

Ungdomssymfonikerne er Vestregionens orkesterskole. Dette er et gratis tilbud til deg som har lyst til å lære å spille i et orkester, og å oppleve det flotte med å spille sammen med andre. Bildet over er fra nyttårskonserten i januar 2018 som ble holdt i Bærum kulturhus.

Et symfoniorkester består av fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, tuba, slagverk og pauke. Noen ganger utvider vi besetningen med engelsk horn (litt større og mørkere klang enn obo), saksofon, harpe og klaver.

Vi øver sammen tre - fire ganger i året, under ledelse av dirigent Kjell Seim. Kjell er  musikksjef ved Operaen i Kristiansund, og dirigerer norske og utenlandske orkestre. Han har også erfaring med å dirigere barn og unge og voksne amatør. tillegg har vi gruppeøvelser for de forskjellige instrumentene.
Gruppeøvelsene ledes av musikere fra Oslofilharmonien, Kringkastningsorkesteret og lærere ved muiskk- og kulturskolene. Vi holder konserter og tar spilleoppdrag.
 
Sommerkurs i august 2018
I år arrangerer vi for første gang sommerkurs fra 13. - 16. august.  Er du mellom 9 og 18 år, kan du glede deg til 4 dager med gruppeøvelser og samspill + hyggelige, sosiale aktiviteter. Du trenger ikke å være medlem i orkesteret. Mer om sommerkurset finner du her.
Påmeldingskjema finner du her.
 
Bli medlem
Vil du bli med i orkesteret,  melder du deg på via søknadsskjema til høyre på siden. Ta gjerne kontakt med orkesterets koordinator Johanne Aurora Hidle, 916 74 857, johanne.hidle@baerum.kommune.no

 

 

Foto: Shaw