vestregionen

15 kommuner vest for Oslo
-
A A
+
Eng
Submeny

Orkesterskole for unge musikere

Orkesteret består av 50 unge musikere som er rekruttert fra videregående skoler, de kommunale musikk- og kulturskolene, skoleorkestre og skolekorps i Vestregionen.

Ungdomssymfonikerne er Vestregionens orkesterskole. Dette er et gratis tilbud til deg som har lyst til å lære å spille i et orkester, og å oppleve det flotte med å spille sammen med andre.

Et symfoniorkester består av fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, fagott, horn, trompet, trombone, tuba, slagverk og pauke. Noen ganger utvider vi besetningen med engelsk horn (litt større og mørkere klang enn obo), saksofon, harpe og klaver.

Vi øver en gang i måneden på forskjellige steder i regionen, under ledelse av dirigent Kjell Seim. Gruppeøvelsene ledes av musikere fra Oslofilharmonien, Kringkastningsorkesteret og lærere ved muiskk- og kulturskolene. Vi holder konserter og tar spilleoppdrag.
 
Dirigent Kjell Seim er musikksjef ved Operaen i Kristiansund, og dirigerer norske og utenlandske orkestre. Han hadde 10–årsjubileum som dirigent for Ung Symfoni i Bergen i 2007, og har stor erfaring med å dirigere barn og unge, voksne amatører og profesjonelle.
 

Bli medlem
Vil du bli med i orkesteret,  melder du deg på via søknadsskjema til høyre på siden. Ta gjerne kontakt med orkesterets leder Sven-Erik Nilssen, 909 31 059,  sven.erik@vestregionen.no

Bli med på prosjekt Juniorsymfonikerne
Vestregionens Ungdomssymfonikere inviterer yngre elever til å spille med orkesteret. I Juniorsymfonikerne blir du kjent med symfoniorkesteret og kan glede deg til være med på fine konserter. Ønsker du å bli medlem, melder du deg på via søknadsskjema til høyre på siden.

Ta gjerne kontakt med prosjektleder for IRIS Liv Andersen 909 31 012, liv.andersen@vestregionen.no

 

 

Foto: Anne Gro Christensen, Ringerikes Blad